Новини

Качено на 24/02/2015г.

Отличие за инвестиции за новопостроената сграда на „Център за настаняване от семеен тип, район Връбница” в националния конкурс "Сграда на годината"


Столична община, отличена с грамота за инвестиции за новопостроената сграда на „Център за настаняване от семеен тип, район Връбница”


Конкурсът „Сграда на годината” , осъществен  под патронажа на МРРБ със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството обяви избора на публиката за 2014 година.

Церемонията по връчването на наградите за  най- хубавите сгради в България през изтеклата година  беше проведена  в Античния стадион на Филипопол.

В конкурса, който е  най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата участваха 77 новоизградени или реконструирани сгради  от цялата страна.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кметовете Ирина Савина и Мария Бояджийска получиха няколко отличия за София.

В категорията "Сгради паметници на културата" на първо място е столичната Централна минерална баня , адаптирана за музей за история на София.

Националният музеен комплекс в София , известен като "Българският Лувър" е отличен при "Сградите - съвременна културна инфраструктура".

В категория „Социална инфраструктура” Столична община беше отличена и за инвестиции в подкрепа на „Визия за деинститулизация за деца в неравностойно положение” за  „Център за настаняване от семеен тип, район Връбница”.

Вижте повече

Последно публикувани