Новини

Качено на 31/07/2013г.

Танцовите и певческите групи към НЧ „Изгрев 1921“, с. Волуяк, район Връбница, Столична община се завърнаха от международни фолклорни фестивали с призове и грамоти


На 25 юли 2013 г. , ДТА „Изгрев“ и  клуба за народни хора с ръководител Живко Желязков, ЖПГ „Волуешки напеви“ с ръководител Петър Славков и ДПГ „Изворче“ с ръководител Анни Минчева взеха участие в Девети международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта“ – гр. Кюстендил. Групите групите взеха участие в дефилето из града, след което събраха овациите на публиката с изявата си на сцената и заслужено бяха удостоени с плакета „Сребърна пафта“.

На следващият ден фолклорните състави взеха участие в Петия международен фолклорен фестивал „Босилеградско краище пее и танцува“ – град Босилеград, Р.Сърбия. Фестивала започна с вечерно дефиле из града, в което взеха участие всички международни групи, кмета на града и официалните гости на фестивала. На сцената бяха представени съставите с националните знамена и табели с имената им. Нашите състави бяха сърдечно посрещнати от жителите и гостите на града. Лично кмета на Босилеград Владимир Захариев ни поздрави за изпълнението и ни връчи грамота за участие. Фолклорният фестивал се излъчи директно по национална телевизия Босилеград.

Последно публикувани