Новини

Качено на 22/10/2012г.

„Протегни ръка – не ме съди!” Информационна кампания за превенция на рисковото поведение сред учениците


На 14, 15 и 20 ноември 2012г. в три от училищата на територията на район „Връбница” се проведоха интерактивни информационни срещи, насочени към   рисковото поведение сред учениците в среден и горен курс. Срещите са част от проект „Протегни ръка – не ме съди” на сдружение „Тишина”, в който Района е партньор. Той се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и със  съдействието на програма „Превенция и контрол на ХИВ / СПИН” на Министерство на здравеопазването.

 

Целта на проекта е да повиши информираността и да допринесе за предпазването на младежите от необмислено поведение, свързано с употреба на алкохол и наркотични вещества, асоциални прояви, рискове от попадане в трафик на хора, от заразяване с ХИВ/СПИН.

На срещите::

-      Младежите се запознаха с видовете зависимости, опасностите и последствията, които рисковото поведение поражда;

-      Пред тях се представи иновативен арт-продукт с участието на актьори с увреден слух от театър „Мим-Арт” и танцьори от балет „Веда Джуниър”, представящ рисковите фактори сред младежта и провокиращ заемането на позиция от страна на присъстващите младежи;

-      С помощта на  модератор се проведоха активни дискусии, насочени към споделяне на личния опит и отношение към засегнатите проблеми от страна на учениците;

-      Бяха предоставени информационни материали, както за рисковото поведение, така и за Театър „Мим-Арт” и изкуството на актьорите с увреден слух.

 

Специален гост и участник в дискусиите бе младия актьор Ивайло Захариев. Навсякъде срещите преминаха с интерес.

Особено ефектни и полезни за учениците се оказаха актьорските превъплъщения

на младите хора в неравностойно положение от театър „Мим – Арт”, които със заразяващ ентусиазъм успяха да вдъхнат кураж и увереност в борбата и преодоляването на различни проблеми в живота на младежите в риск.

Изказваме своите най – искрени благодарности и пожелания за успех на колективите на театър „Мим – Арт” с режисьор Мария Атанасова и балет „Веда Джуниър” с ръководители – Оливера Спасова и Яна Николова.

 

Последно публикувани