Новини

Качено на 07/11/2012г.

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „КАК ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА ПРОМЕНИ МОЯ ГРАД"


На 1 ноември, Деня на народните будители, на специална церемония в 139 ОУ „Захарий Круша", бяха обявени имената на победителите от регионалния кръг на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град". Конкурсът се организира от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Общо 1115 деца от град София и от област София на възраст между 6 и 12 години нарисуваха мечтите си за развитието на своя град. В конкурса се включиха малките художнички Диана Василева, Радина Тачева и Славена Славова представители на Народно читалище „Св. Иван Рилски-1922” с. Мрамор.

Рисунките бяха оценени от петчленно жури в състав:  Надя Кантарева-Барух - главен редактор на седмичника „АзБуки", доц. д-р Валентина Ганева Маразова - ръководител на департамент „Изкуствознание и история на културата" в НБУ, Георги Ткачов - художник, Галина Рашеева - регионален координатор на Програмата „Глобални библиотеки" за София-град и София-област, Ирена Димитрова - директор дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм" на Столична община и член на Консултативния съвет „Децата на София", като на Славена Славова беше присъдена трета награда в първа възрастова група.

Победителите бяха стимулирани с по един МР3-плеър, детска книжка и грамота. Класираните на второ и трето място получиха детски книжки, блок за рисуване, комплект пастели и грамота. Всички останали участници в конкурса получиха поощрителни награди.

Най-добрите творби са включени в специална изложба, която е подредена в 139 ОУ „Захари Круша” гр. София

Рисунките на победителите от регионалната фаза ще бъдат изпратени за участие в националния конкурс. Награждаването на победителите от националния кръг ще се проведе на 21 декември 2012 г., когато министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените.

 

 

Можете да разгледате снимки ТУК.

 

Василка Христова

 

Последно публикувани