Новини

Качено на 08/10/2012г.

Промени в маршрута на автобусите


АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 85 - Организацията на движение на автобусна линия 85 в София ще бъде променена експериментално за срок от шест месеца, съобщават от Столична община.

Линията ще бъде частично разделена на две в района на надлез "Надежда".

Промените ще бъдат следните:

Линия №85 ще е с маршрут от ул. "Златен клас” наляво по ул. "Бели Дунав”, ул. "Ген.Никола Жеков”, бул. "Рожен” и от надлез "Надежда” по маршрута до ж.к. "Хаджи Димитър”, двупосочно.

Линия №285  - с маршрут от ул. "Златен клас” надясно по ул. "Бели Дунав”, бул. "Ломско шосе”, ул. "Хр.Силянов”, ул. "Хан Кубрат” и от надлез "Надежда” по маршрута до ж.к. "Хаджи Димитър”, двупосочно.


АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 98 – за осигуряване на непосредствена връзка с метрото маршрута на линията ще бъде променен както следва: по бул. „Черни връх” направо до бул. „Джеймз Баучер”, надясно по бул. „Джеймз Баучер”, надясно по ул. „Стоян Михайловски”, надясно по бул. „Никола Вапцаров” и наляво по бул. „Черни връх” по маршрута. Ще бъде разкрита двупосочна спирка на бул. „Черни връх” в района на крайната спирка на трамвайна линия № 10 за осигуряване на връзка на линията с автобусни линии №№ 83, 88 и 120 в посока промишлената зона. 

АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 74 - увеличаване броя на колите по линията и намаляване интервала на движение - 10 минути, вместо 14/15 минути. 

ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ № 12 – във връзка с промяната на маршрута на автобусна линия № 85, за обслужване на пътникопотока по бул. „Рожен” броя на колите ще се увеличи с 2 (две) коли в делник и предпразник и празник. 

ТРАМВАЙНА ЛИНИЯ № 10 - увеличен брой коли от 16 (шестнадесет) на 18 (осемнадесет) коли във върхов час, тъй като линията ще изпълнява ролята на довеждащ транспорт до метростанция „Джеймз Баучер”. 
РАЗКРИВАНЕ НА СПИРКИ 

ДВУПОСОЧНА СПИРКА „Метростанция Хан Кубрат” за автобусни линии №№ 85, 86 и 150 на бул. „Ломско шосе” между надлез Надежда и ул. „Хан Кубрат” в района на метростанцията. За спирката са изградени джобове при реконструкцията на бул. „Ломско шосе”. 

ДВУПОСОЧНА СПИРКА „Метростанция Ломско шосе” за автобусни линии №№ 87 и 150 на бул. „Ломско шосе” на кръговото кръстовище при метростанцията. За спирката са изградени джобове при реконструкцията на бул. „Ломско шосе”.

Промяна в разписанието  на автобусна линия 150 за делник

Последно публикувани