Новини

Качено на 16/07/2012г.

АНСАМБЪЛ “ЦВЕТНИЦА” СПЕЧЕЛИ ВЪЗХИЩЕНИЕТО НА ПУБЛИКАТА В ЧЕРНА ГОРА


НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ

“СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ - 1922

София-1360, бул. “Европа” № 20, тел.: 826-92-45, 826-64-15

e-mail: kim_evropa20@abv.bg

http://www.nchkirilimetodii.hit.bg

 

 

От 10 до 17 юни 2012 г. в град Бар, Черна Гора, се проведе Международен фолклорен фестивал. Тази година за участие във фестивала беше поканен  танцов ансамбъл “Цветница” от Народно читалище “Св. св. Кирил и Методий – 1922” от Столична община, район “Връбница” с художествен ръководител Митко Михалков.

В град Бар среща си дадоха фолклорни танцови ансамбли от Македония, Сърбия, Румъния, Украйна и други страни.

Участниците във Фестивала бяха посрещнати топло и сърдечно от организаторите.          Танцов ансамбъл “Цветница”, в който участват момчета и момичета на възраст между дванайсет  и петнайсет години,  не само се представи отлично, но и развълнува международната публика. Българските народни  танци, изпълнени с много красота и ритъм,   предизвикаха бурни ръкопляскания и радостни възгласи. За първи път на този Фестивал беше представен “Северняшки танц” – хореографията е на талантливия хореограф Митко Михалков.

Българската група имаше и богата културна програма.              Малките танцьори от танцов ансамбъл “Цветница” спечелиха грамота и плакет за отлично представяне и  се завърнаха в България радостни, душевно обогатени и удовлетворени, че успешно представиха българската култура и прекрасните български танци на този известен и престижен международен фестивал.

По случай успешното завършване на учебната година, танцьорите от ансамбъл “Цветница” имаха възможност да посетят не само град Бар в Черна гора, но и Дубровник в Хърватска.

 

 

Георги Михалков

София, 10. 07. 2012 г

Последно публикувани