Новини

Качено на 05/07/2012г.

Награждаване на участниците в литературен конкурс и конкурс за рисунка - 19.05.2012г


С УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ

 

Вече е традиция столичният район “Връбница” да организира големи концерти и разнообразни  културни прояви  по случай християнския празник Цветница, който е и празник на района, и който се очаква с вълнение и радост от всички жители, а най-вече от децата и учениците, защото те не само участват в различните празнични прояви, но имат възможност да изявят своя талант и умения.

Всяка година районната администрация организира и литературен конкурс, и конкурс за детска рисунка. И двата конкурса са  национални, защото в тях участват ученици от цялата страна.

Тази година литературният конкурс беше под надслов “Усещане за пролет” за написване на стихотворение, разказ и есе. Получиха се творби от различни градове на страната. Жури в състав: Георги Михалков – председател,  Васил Лазаров и Димитър Лазаров – членове, се затрудниха да определят най-хубавите творби, защото почти всички бяха написани емоционално, искрено и с много обич.

Резултатите от конкурса бяха обявени тържествено на 19. 05. 2012 г. в прекрасната сладкарница в ж. к. “Връбница” – “Двете фукли”. На тържеството присъстваха кметът на района – господин Младен Младенов, зам. кметът – госпожа Стефания Матарова, началникът на отдел “ Образование, култура,спорт и  социални дейности” – госпожа Ваня Чолакова, служителят на отдел “Образование, култура,спорт и  социални дейности” – госпожа Дарина Симеонова, госпожа Благовеста Калоянова, официален представител на издателство "Анубис-Булвест", което подари книги за награди в конкурса, учители, читалищни дейци и много гости.

Бяха обявени и резултатите от конкурса за детска рисунка, а красивите пъстроцветни рисунки украсиха витрините на сладкарницата.

Госпожа Ваня Чолакова поздрави учениците, автори на отличените творби, и даде думата на Председателя на журито Георги Михалков да обяви наградите. Вероника Игнатова обяви наградите за най-хубави рисунки.

Кметът на район “Връбница” господин Младен Младенов сърдечно и топло поздрави младите творци, като им пожела все така вдъхновено и талантливо да пишат, да рисуват, да участва и да печелят награди и в други конкурси. Госпожа Благовеста Калоянова от издателство "Анубис - Булвест" също поздрави учениците и гостите и пожела на всички участници в двата конкурса нови творчески успехи.  Членът на журито Васил Лазаров подари на младите автори своята нова книга “Християнство и поезия”.

Наградите в двата конкурса бяха много и разнообразни.

Изключително важно е, че ръководството на район “Връбница” стимулира и работи непрестанно за духовното израстване на младите хора, които учат и живеят в района. Приобщаването им към литературата, литературните традиции и изобразителното изкуство е предпоставка за изграждането на естетически критерии и по-нататъшното им културно развитие.

 


Георги Михалков

Последно публикувани