"Художествен рецитал "Поклон пред паметта на Васил Левски"

С поетичен рецитал отбелязаха 146 години от гибелта на Васил Левски учениците от 140 СУ „Иван Богоров“, 74 СУ „Гоце Делчев“, 61 ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, 62 ОУ „Христо Ботев“, 146 ОУ „Патриарх Евтимий“ , 175 ОУ „Васил Левски“ съвместно с  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при район „Връбница“-СО. Събитието се състоя в Националния исторически музей на 19.02.2019г., където с тематични стихове, посветени на живота и делото на националния ни герой, почетоха паметта му над 150 деца и преподаватели от училищата на територията на район „Връбница“.

 

Празничното събитие бе уважено  от кмета на район „Връбница“ – СО – г-н Младен Младенов, който даде начало на празничното събитие с приветствено слово в памет на Апостола.

Гостите на възпоменателното събитие чуха откъси от „Немили- недраги“, „Левски“ на Иван Вазов и мисли на Апостола в изпълнение на талантливите ученици. Присъстващите станаха свидетели на изпълнените с много жар незабравими  мисли на Васил Левски, с които той остава в сърцето на българите и в нашата история.

Художественият мъжки рецитал „Поклон пред паметта на Апостола“ е част от проект „Вълшебна сцена“ на МКБППМН – район „Връбница“.

Идеята на инициативата „Вълшебна сцена“ е децата, съчетавайки  уменията и талантите си да помогнат за изграждане на гражданско самосъзнание на самите тях и на връстниците им .