Първи училищен звънец

За пореден път учебните заведения на територията на район „Връбница” отвориха врати за да посрещнат своите ученици и учители.

Под звуците на химна и пред българското знаме с цветя и празнично настроение деца, учители и родители отбелязаха началото на новата 2011 – 2012 учебна година.

С трепетно вълнение първия звънец очакваха 300 първокласници. Празнично облечени, малко плахи, но щастливи, те бяха въведени в училище по стар български обичай с менче вода, здравец и с пожелания за здраве и успехи. На прага на класните стаи ги посрещнаха с питка и мед не по – малко развълнуваните им първи учители. На чиновете ги очакваха новите им приятели – букварите.

Скъп гост на тържеството в 140 СОУ „Иван Богоров” беше г –н Младен Младенов – кмет на района. На празника и по повод на 25 - годишния юбилей от създаването на училището присъстваха още г – н Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката,  Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ, Майкъл Херингтън,  директор на Корпуса на мира в България и Евгения Пеева, изпълнителен директор на програмата „Заедно в час”.

Представители на районната администрация поднесоха поздравителни адреси  от името на г – н Младенов към учители, ученици и родители в останалите училища.

Училищният звънец възвести новото начало.

Да пожелаем на всички ученици и педагози успешна учебна година.