ПОЕТИЧЕН РЕЦИТАЛ

На 5. 12. 2011 г. в Народно читалище “Св. св. Кирил и Методий – 1922” се проведе голям поетичен рецитал, в който участваха известни столични поети и писатели като Георги Драмбозов, Орфей Петков, Роза Василева, Ангел Савов, Георги Михайлов, Васил Лазаров, Милко Марков, Димитър Лазаров и др.

Творческата вечер започна с музикално въведение. Преподавателката по пиано в читалището, Красимира Минева, и нейната възпитаничка Вероника Видлишка изпълниха на четири ръце творба на Глинка.

Поетите и писатели прочетоха много вълнуващи произведения, чиито основни теми бяха любовта, човешката отзивчивост, красотата на природата и многообразието в света.

Поетичните рецитали са традиция в читалището и те се провеждат веднъж месечно. Този рецитал беше последният за 2011 г .

В навечерието на Коледа и Нова година по случай рецитала в читалището беше организирана изложба на детски рисунки под надслов “Коледна магия” от децата в школата по изобразително изкуство с ръководител Снежина Борисова и голям Коледен базар. Много от предметите бяха направени от децата в школата по изобразително изкуство, а малки сувенири и подаръци бяха дарени на читалището от поета и писателя Васил Лазаров – собственик на веригата магазини “Вилаз”. Парите от Коледния базар бяха предоставени на школата по изобразително изкуство за закупуване на материали за рисуване.

Георги Михалков

София, 6. 12. 2011 г.