Пантомимо - танцов спектакъл

На 24 ноември 2011г. в залата на частно профилирано училище „Дружба”с адрес ж.к.”Обеля”ул.106, №3 се състоя пантомимо-танцов спектакъл ,изпълнен от театър „Мим – арт”при сдружение „Тишина”.

Представлението е част от поредица спектакли по проект „Изкуството променя света”,изпълнено от млади артисти , нямащи способността да чуват , но с представения спектакъл накараха пълната с младежи зала да притихне и да се замисли по глобалните проблеми на човечеството и със средствата на изкуството да провокира тяхната ангажираност и активно участие.

Спекталът,наречен „Пречистване” е част от поредица театрални представления и дискусии във връзка с Целите на хилядолетието за развитие на ООН.

Постановките са създадени от три младежки балкански театрални формации : „Пречистване”- пантомимо – танцов спектакъл, представен от театър „Мим – Арт”при сдружение „Тишина”, гр.София, България; „Не си сам”- куклен театър, който ще бъде представен от Сдружение „Дом за култура и изкуство”/Учан еллер/,гр.Люле бургас,Турция и „Училище – мечта”- форум театър,представен от Институт ПАТРИР,гр.Клуж Напока,Румъния.

На 3.12.2011г. – Международният ден на хората с увреждания, в камерната зала на Младежки театър „Николай Бинев” се състоя представление на трите театрални групи,които отправиха своето послание към връстниците си – „Заедно отговорни за нашето бъдеще!”.