Качено на 17/09/2012г.

Само 17 минути от "Обеля" до "Черни връх" с метрото


Този лъч на подземната железница има 11 станции - „Ломско шосе”, „Бели Дунав”, „Надежда”, „Хан Кубрат”, „Кн. Мария Луиза”, „Централна гара”, „Лъвов мост”, „Сердика”, НДК, ЕС, „Джеймс Баучер”. Пътниците от тази линия ще могат да се прехвърлят на линията „Обеля” - „Младост 1” - „Цариградско шосе” на станция „Сердика” и така ще пътуват с един билет.

От "Обеля" до центъра по втори метродиаметър  се стига за 8-9 минути. Оттам до "Черни връх" са 7-8 минути, така общо от "Обеля" до "Черни връх" се стига за 16-17 минути.

От втори метродиаметър на софийското метро най-красиви са метростанциите 2 и 3, смята Кирил Зайков, заместник-ръководител на "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен" ЕАД, въпреки че всяка метростанция има своите особености и красота.

На есен се очаква да почне строителството на метрото от „Цариградско шосе” до летището. Участъкът е разделен на три отсечки. Първата ще се строи от „Станилов”, втората от „Трейс”,  а договорът за третата не е подписан, защото има обжалване в съда.

 

„През септември ще се обяви обществена поръчка за строежа на двата лота от „Младост 1” до Бизнес парк „София”. Така през 2014 г. ще имаме метро и до летището, и до Бизнес парка”, каза шефът на софийското метро инж. Стоян Братоев.Разгледайте снимки от метростанция "Ломско шосе" и от метростанция "Бели Дунав"

 

Последно публикувани